Tänään oli Pitkäjärven eläinklinikalla joukko silmätarkastus. Meidän kasvatteja oli siellä hyvin edustettuna....Hirvikoirista M. Hallan-Taika, M. Ilona ja M. Iippo ja Leonbergeistä M. Golden Feel ja M. Golden Mind ja unohtamatta Veeraa alias Marskimaan Power Padmea ja tulos oli loistava, kaikilla on terveet silmät, no siinäpä oli hyvät uutiset ja sitten niihin ikäviin.

Ihmettelin jo eilen aamulla, miksi Ebba ei tule kopista, kun oli lähdössä töihin. No en ajatellut asiaa sen enempää. Tulin iltapäivällä kotiin ja edelleenkään Ebbaa ei näy. Huutelin sitä, eikä mitään tapahtunut. Vihdoin sain sen houkuteltua ulos kopista ja koira linkuttaa kolmella jalalla..olen ymmälläni mitä on tapahtunt?! Vien koiran sisälle ja alan tutkia jalkaa ja huomaan et se on selvästi turvoksissa. Tietenkin on perjantai ja kello on sen verran etten saa omaa lääkäriämme kiinni ja toisellekaan klinikalle ei pääse, lähin päivystävä on ties missä lehmän sanonko? en kehtaa... No soitan vielä JP:n klinikalle ja kysyn voinko odottaa lauantaihin, kun on se silmätutkimus, jos vaikka JP kattois jossain välissä. Sovittiin et näytän sitä tänään. No vielä tarkemmin tutkittuani huomaan karvojen sisällä ulkoreidessä pyöreän reijän ja vastaavasti sisäreisi on turvoksissa...oma arvio Ebba on törmmännyt johonkin tarhassa, mut mihin? Jalka oli turvonnut vielä lisää, Ihme sissi toi narttu koko aikana se ei ole valittanut. No sit JP tutki ja diagnoosi on sama, jota epäilin, eli joku on osunut, mutta mikä? Ultrassa ei näy mitään, sorkkimaankaan haavaa ei voi alkaa kun ei tiedä mitä etsis. Joten vahva lääkitys ja seurataan tilannetta. Toivottavasti sisälle ei ole jäänyt mitään tai jos on, niin tulis pois ilman sorkkimisia, no turha hätäillä, aika näyttää.

Pentulaatikkossa pennut kasvaa ja ovat alkaneet harrastamaan nokkapokkaa keskenään, välillä yrittävät selvitellä välejää vähän liiankin kovaäänisesti. Toivottavasti pysyvät suht sovussa on kuitenkin velä kaks viikkkoa, ennen kuin lähtevät koteihinsa. Siis ne joilla on jo omakoti osoite, muutamalta kun se osoite on hukassa. Tovottavasti niillekin löytyy omat ihmiset.