Kylläpä oli aamulla yllätys, kun herättiin...Tuuli ja oli todella kylmää, luntakin oli satanut yöllä. Tässäkö se Suomen suvi oli ?! Ja kaiken kukkuraksi olin luvannut Saralle ja Joonalle, että menemme mätsäriin. Ei kyllä olis yhtään huvittanut lähteä palelemaan, mutta kun tuli illalla luvattua niin se oli pakko. Yritin kyllä vähän vihjailla, et sinne kyllä palentuu, mut ei auttanut. Lapset on tullut kait äitiinsä, kun niitä ei pidä mikään pois kehästä. No lopuksi olin ihan tyytyväinen, et mentiin. Joonalla oli Ebba, vanha eukko oli vähän hankala pidettävä, taitaa tulla juoksu. Hyvin kuitenkin Joona eukon hallitsi, ei kuitenkaan sijoittunut. Sara puolestaan jatkaa voitto putkeaan, vaikka koirat vaihtuu. Nyt Saralla oli Martta, no ne ovatkin vanhoja tekijöitä lapsi&koira kilpailuissa. Kerttukin pääsi loistamaan valokeilassa, kun Jenny halusi Kertun junnukisaan ja voittohan sieltä napsahti.
Mätsärin jälkeen kävimme vielä moikkaamassa Sirkka-mummia ja karvakuonoja. Kyllä ne Iitan vauvat on kauniita. Yritettiin vääntää pennuille nimiä ja keksittiinkin muutamat hyvät, mutta se olkoon vielä salaisuus.

Ainii se ukon kolarihirven metsästys päättyi niin, et ukko tuli joskus yöllä kotiin, no Rinaahan ei sieltä kotiin vielä silloin saatu. Ukko meni jatkamaan aamulla. Miehet eivät päässeet näkemään hirveä kunnolla ja poliisit eivät antaneet lupaa ampua sitä, kun ei oltu varmoja oliko se just se loukkaantunut elukka. Hirvi ei ollut loukkaantunut pahasti, koska jätätti koiran. Rina saatiin kiinni iltapäivästä ja hirvi juoksee jossakin. No saipahan koira toteuttaa itseänsä.